Make your own free website on Tripod.com

Majalah Mastika

Berita Minggu2
Majalah Mastika | Dewan Kosmik | Dewan Kosmik2 | Dewan Kosmik3 | Berita Minggu | Berita Minggu2 | Berita Minggu3 | Berita Minggu4 | Majalah RIAS | Majalah RIAS2 | Mingguan Wanita | Mastika3 | Mastika2 | Mastika1 | Majalah Perempuan | Harian Metro | Dewan Siswa

Artikel akhbar - No. 2

Berita Minggu, Ahad, 10 September 2000
Ruangan Perspektif Perubatan

MENYEIMBANGKAN TENAGA DALAMAN
Oleh Dr Norhisham Wahab

Tahukah anda tubuh manusia memendam getaran warna? Proses kebocoran warna serta lambang seumpama pelangi juga terjadi pada manusia.

Pengkaji Barat kerap mengaitkan warna dengan personaliti manusia tetapi warna mempunyai hubungan dengan tahap identiti kesihatan seseorang. Kebocoran warna pada tubuh manusia boleh dikesan  menggunakan kamera gelombang jarak jauh. Seseorang yang berpenyakit akan  memperlihatkan warna atau aura yang pudar atau malap, tiada cahaya atau sinar pada warna berkenaan sebaliknya warna mati atau tua serta pasif yang dapat dilihat.

Jika kebocoran warna pada tubuh manusia itu tidak ditutup atau dicuci atau diseimbangkan, maka penyakit yang dihidapi seseorang itu akan berlanjutan atau berulang jika  kaedah rawatan biasa digunakan.

Kelemahan diri anda dapat dikenal pasti sehingga ke puncanya melalui getaran menutup dan menyeimbangkan tenaga ditahap cakra yang tertentu sebagai pertahanan, pencegahan dan penyembuhan.

Warna luaran yang pudar membuktikan ketidakseimbangan tenaga dalaman yang bocor. Tenaga dalaman yang sepatutnya memberikan kestabilan pada tubuh terpaksa keluar disebabkan perubahan kimia yang bergetar secara tidak terkawal.

Ketidakseimbangan inilah yang akan membenarkan tekanan gelombang rendah menyerap masuk atau satu daya tarikan dan dari situ bermulanya gangguan kerohanian dan keadaan ini akan menjadi punca penyakit jika dibiarkan berlarutan.

 

Hakikat air, warna tubuh dan pendekatan saintifik 

Terapi getaran warna (CVT) mengenal pasti tujuh warna dan kedudukan warna itu didalam tubuh manusia.

Meletakkan kedudukan warna itu ditempatnya yang khas. Inilah hakikat hak tubuh anda dan jika hak tubuh itu dicerobohi maka berlakulah ketidakseimbangan atau penyakit. Contohnya, jika kedudukan paru-paru yang panas bertukar menjadi sejuk, seseorang itu akan menghidap penyakit seperti asma atau lelah. Kedudukan jantung yang sepatutnya sejuk bertukar menjadi panas boleh menyebabkan penyakit seperti lemah jantung, tekanan darah dan panas baran.

Lazimnya, peraturan hak tubuh dicerobohi olih proses pemakanan yang tidak sihat. Pemakanan yang berlebihan boleh mengakibatkan kebocoran tenaga dalaman. Air adalah penawar kepada segala penyakit dalam tubuh manusia dan apabila kandungan hidrogen iaitu unsur air berkurangan, tekanan haba di paru-paru yang mengawal pernafasan bertukar menjadi gangguan sejuk dan ini akan mengurangkan haba dan oksigen dalam proses pembakaran untuk menghasilkan tenaga.

Dalam keadaan ini, bahagian pernafasan mengalami pengewapan sehingga keluarnya karbon dioksida dan dalam keadaan yang sama, paru-paru gagal membekalkan oksigen ke dalam darah kerana ia sejuk. Kerana itu juga jantung yang bertanggungjawab sebagai sistem penyejuk menjadi panas dan bermakna ketetapan dan peraturan hakikat hak tubuh dicerobohi dan berlakulah penyakit.

Formula Seri Wajah (Terapi getaran aroma) daripada pati bunga-bungaan 1,00l kegunaan dicipta dan dihasilkan untuk memerangkap tambahan daya tenaga frekuensi tinggi yang dapat meneutralkan gelombang rendah di persekitaran tubuh iaitu sinar-x pancaran gamma, alfa dan beta.

Tenaga yang terkandung dalam Seri Wajah akan menyerap ke dalam pelbagai organ deria sebagai reseptor untuk menghantar pesanan atau maklumat ke kelenjar pineal di otak dan seterusnya akan bertindak sebagai prisma atau berlian bercahaya yang memecahkan getaran itu kepada pelbagai warna pelangi dengan frekuensi berbeza.

Zat tenaga cahaya matahari yang terperangkap ke dalam bentuk getaran warna di dalam tumbuh-tumbuhan diganti dan dipancarkan tenaga melalui Seri Wajah dan boleh digunakan untuk 1,001 kegunaan secara mandian atau pada luaran.

Tenaga akan beredar di persekitaran tubuh sebagai pengimbang aliran tenaga (aura) menerusi bulu roma melalui pelbagai sistem deria seperti bulu mata pada deria penglihatan, pendengaran (bulu telinga) dan bulu hidung pada deria pernafasan.

Jika pengimbang tenaga Seri Wajah ini diambil melalui reseptor bulu roma maka pineal akan menganalisis untuk menerima dan menghubungkan semula bahagian sasaran yang tidak seimbang.

Bahagian yang lemah boleh diuji dibahagian titik akupuntur dengan alat penguji keseimbangan tenaga rintangan elektrik. Ujian ini mampu memberikan tahap keseimbangan seseorang dengan serta merta.

Enter supporting content here